Min inställning

Så mycket skulle kunna vara annorlunda bara jag ändrar min inställning. Allt behöver inte vara så hemskt och allt skulle inte behöva göra mig så ledsen och upprörd, ge mig ångest och oro om jag jobbade på att bemöta olika situationer på ett bättre sätt. Andra människor kan man inte ändra på, den enda man kan påverka är sig själv. Och det skulle göra både mig och andra gott om jag jobbade på min inställning till olika händelser. Jag försöker göra det hela tiden, varje dag försöker jag tänka på hur jag är, vad jag gör och mina tankar och reaktioner över vad som händer i mitt liv. Ibland är det enkelt att styra in sig själv på en annan bana, att försöka bryta ett mönster man haft större delen av livet men ibland är det så klart svårt att göra det också. Det beror helt på hur jag mår för dagen men ju mer jag försöker påverka mig själv åt det bättre hållet desto gladare blir jag och desto mindre energi lägger jag på att vara irriterad över saker och människor och jag har mindre ångest.

Jag vet att jag gör främst mig själv en tjänst genom att försöka tänka såhär men även andra i min omgivning också. Och just nu har jag så mycket av det jag alltid önskat och jag vill inte förstöra det på något vis, så jag skriver detta som en liten påminnelse till mig själv. Att det inte är värt att vara irriterad, ledsen, skapa onödig oro och ångest som egentligen inte finns.
Det verkar som att jag påverkar min omgivning ganska mycket i saker jag gör och säger och om jag tar ansvar för mig själv så vet jag att jag kommer få ett bättre och gladare liv. Så jag hoppas att alla andra kan göra samma sak främst för deras egen skull och för andras.

RSS 2.0